Jeugd

De jeugdcompetitie veldvoetbal wordt ingericht voor 5- tot 21-jarigen. De verschillende leeftijdscategorieën spelen diverse wedstrijdformats, gebaseerd op het ontwikkelingsniveau van het kind. Daarnaast is de jeugdcompetitie onderverdeeld in een aantal verschillende niveaus. Op deze manier krijgt elk kind de kans om op zijn/haar niveau te voetballen.

Niveaus
Voetbal Vlaanderen organiseert de GEW (gewestelijke), P (provinciale) en IP (interprovinciale) jeugdcompetities. Binnen deze competities (GEW, P en IP) kan men steeds inschrijven op 3 verschillende niveaucodes (1-2-3).

Gewestelijke jeugdcompetities zijn voor alle clubs toegankelijk en worden ingericht van U6 tot en met U21. 

Provinciale en interprovinciale jeugdcompetities zijn toegankelijk voor clubs via een audit door het onafhankelijke auditbureau Foot Pass. Clubs dienen bovendien te voldoen aan 4 bijkomende voorwaarden betreffende accomodatie, omkadering, minimum aantal ingeschreven teams en engagement t.o.v. PJO detectie.
De provinciale jeugdcompetities verzamelen de betere jeugdopleidingen binnen de verschillende provincies. Ze worden georganiseerd van U8 tot en met U21.
De interprovinciale jeugdcompetities verzamelen de betere jeugdopleidingen over de provinciegrenzen heen. Ze worden georganiseerd van U10 tot en met U19.

Lutlommel VV speelt 'gewestelijk' en 'provinciaal' competitie niveau.

 

lvv

 

 

lvv

 

 

lvv

 

 

lvv

 

 

lvv